Главная » 2020 » Січень » 22 » «Тепло наших рук та сердець єднає мости українських душ в усьому світі»
14:52
«Тепло наших рук та сердець єднає мости українських душ в усьому світі»

УКРАЇНА
Їде потяг повз Карпати,
Десну й Чорне море,
Крізь степи, ліси та хати –
Потяг неозорий.
Потяг цей свобода зветься,
Мова – його мати.
Україна в мене в серці –
Не лише на мапі!
(Т. Винник)

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів організовано та проведено: Єдиний урок «Єднання заради Незалежності» , Флешмоб « Ланцюг єдності» та Арт-мозаїку «Соборна Україна одна на всіх, як оберіг».

Під час Єдиного уроку учні познайомилися з історичною довідкою цієї знаменної події, переглянули документальні хроніки тих часів.

Під час Флешмобу учні продемонстрували нероздільність нашої держави та єдність українського народу – народу з кращими традиціями поетичної та працелюбної української нації. Захід пройшов під гаслом :«Теплота наших рук та сердець єднає мости українських душ в усьому світі».

Арт-мозаїка показала «Причини,любити Україну» на якій діти показали за що та чому вони люблять свою Батьківщину.

Двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Вчитель початкових класів Губанова С.В.

Просмотров: 202 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]