Главная » 2023 » Листопад » 21 » «Тернистий шлях до свободи»
10:48
«Тернистий шлях до свободи»

День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Цього листопада виповнюється 10 років від початку Революції Гідності. Події на Майдані стали переломними для новітньої історії України: тоді українці на весь світ заявили про свою готовність захищати європейські цінності, свободи та принципи демократії.

Цьогоріч День Гідності та Свободи знов відзначається на тлі повномасштабного вторгнення рф, Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, захищаючись від агресора!

З метою вшанування пам'яті воїнів-героїв, що загинули, захищаючи гідність та свободу рідної держави,  виховання  любові до Батьківщини, патріотичної свідомісті, бажання стати гідними громадянами України,  21 листопада 2023 року у Костянтинівському ЗЗСО № 16 для учнів 9-11 класів відбувся онлайн  виховний захід «Тернистий шлях до свободи», під час якого діти відчули глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну,  розширили поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави, поглибили знання про основні революційні та воєнні події в сучасній українській  історії.

Неймовірно пронизливою та щирою була промова  ведучих заходу – учениць 6-А класу Климової Єлизавети та Долженко Аліни та учнів 11-А класу Гічкіної Марії, Долженка Романа та Ткаченка Артема, які розповіли учням про те , що агресор може спробувати лишити нас світла чи тепла, спробувати захопити наш дім, нашу землю, але йому не забрати в українців ані Гідність, ані Свободу!

Сьогодні ми дякуємо всім гідним і вільним. Тим, хто зі щитом і хто на щиті. Для яких найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода. Гідність і Свобода – руйнують імперії. Гідність і Свобода – об'єднують країни та згуртовують громадян. Гідність і Свобода – перемагають завойовників і диктаторів. Гідність і Свобода – рушії поступу та добробуту України.

Гідність і Свобода -це те, що нас єднає і що ми виявляємо навіть у найважчі періоди нашої історії. Те, що втримало нашу оборону в найскладніші часи і що дасть нам силу вибороти Перемогу. Адже наша зброя, як і ми, заряджена нашою Гідністю і жагою Свободи!

Педагог- організатор Тетяна МОРОЗОВА

Категория: Новини школи | Просмотров: 30 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]