Главная » 2019 » Листопад » 19 » «Тест Білборда та кохання в інтернеті»
14:43
«Тест Білборда та кохання в інтернеті»

18 листопада 2019 року відзначається Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатаці. В рамках попередження секстину в Костянтинівському ЗЗСО № 16 був проведений квест для учнів 8-11 класів «Тест Білборда та кохання в інтернеті», розроблених Анастасією Дьяковою, координатором національних програм із захисту дітей від насильства при Уповноваженому Президента України з прав дитини, за партнерства видавництва «Ранок»

Мета квесту - ознайомити учнів із небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в інтернеті, сформувати навички безперечного спілкування; дати уявлення про необхідні дії у разі підозри чи виникнення он-лайн грумінгу чи сексторшингу.

За сценарієм квесту учні об’єдналися у дві команди «Instagram» та "Telegram". У результаті проходження різноманітних завдань, учасники гри дізналися про історію дівчини Ганни та хлопця Максима , які потрапили у неприємну ситуацію, відіславши свої фото іншим людям у соціальних мережах. Потім відбулась бесіда з обговоренням таких поняття як кібербулінг та сексторшингу, учні розібрали, яких дій необхідно вжити у подібних ситуаціях, а також зробили акцент на правилі «білборда» - перед висвітленням будь-якої інформації передбачає відповідь на просте запитання: «Чи готовий (-а) я по­бачити цю інформацію/фото на білборді або стінах біля входу в мою школу?». Чесна відповідь самому собі на це запитання дасть можливість оцінити власні дії та не ділитися особистими фото/даними в мережі.

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 411 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]