Главная » 2023 » Жовтень » 10 » «Ти як? Піклуємось про ментальне здоров’я»
17:20
«Ти як? Піклуємось про ментальне здоров’я»

        Всесвітній день психічного здоров’я відзначається щорічно 10 жовтня, починаючи з 1992 р. Цей день було засновано з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. Він існує для того, щоб привернути увагу до проблем психічного здоров’я у світі та скоротити поширення депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії та розумової відсталості.

       Але останнім часом ця проблема зоорієнтовується в бік підтримання психічного благополуччя і рівноваги будь-якої людини.

       В рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», в Костянтинівському ЗЗСО  І - ІІІ ступенів №16  до Всесвітнього дня психічного здоров’я практичним психологом було проведено: профілактичні заняття «Що таке ментальне здоров’я та як про нього дбати?» 10 А, 11А класи; профілактичні заняття «Ти як? Піклуємось про ментальне здоров’я». 6Б, 7А, 7Б, 8Б, 9А, 9Б класи.

       Метою проведених занять було: ознайомити учнів з поняттям «ментальне здоров’я», формувати ціннісне ставлення до свого здоров’я, мотивацію до збереження ментального здоров'я як необхідної складової життєдіяльності успішної людини.

       Учні ознайомились з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я, яка стартувала у березні 2023 року за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської.  Прослухали саундтрек  MONATIKА «Направляй мене»,  який є амбасадором Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Отримали інформацію про сайт «Не дрібниці», який був створений як безпечний простір для підлітків.        

         Учні розширили свої знання як впоратися зі стресом під час війни. Разом з психологом виконали різні вправи: «Коло контролю»; «Щоденник подяки», який допомагає бачити світлі моменти щодня, зберігати сили, дарує відчуття спокою. І наприкінці заняття зробили техніку «М’язова релаксація», один зі швидких та простих способів зняти стрес.

 

Практичний психолог                  С. І. Халіна

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 31 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]