Главная » 2020 » Лютий » 24 » « Тиждень хімії та біології розпочато…»
20:20
« Тиждень хімії та біології розпочато…»

     Предметні тижні є ефективною формою позакласної роботи. Вони активізують пізнавальну діяльність учнів, сприяють покращенню засвоєння навчальної програми.

     24 лютого у Костянтинівському ЗЗСО №16 розпочався тиждень хімії та біології. Основною метою проведення тижня хімії та біології є: виховувати любов до предметів; виявити учнів, у яких інтерес до біології та хімії уже сформувався, і привернути увагу тих школярів, які біологію та хімію не знають і цікавляться нею мало; розширити знання учнів у різних ділянках цих наук. Крім того цей предметний тиждень може стати тією спільною справою, що згуртує школярів, допоможе розкрити їх таланти, навчить діяти дружно й організовано, допоможе встановити зв’язки між різними віковими групами.

     В понеділок учні мали змогу ознайомитися з інформаційним бюлетенем, присвяченим річниці відкриття періодичної таблиці Д. І. Менделєєва. Основне завдання цього заходу – поглиблення знань про відкриття періодичної системи елементів та усвідомлення значення цієї події в історії хімії і прикладної науки.

      Вчитель хімії Бурлачук Юлія Сергіївна провела урок-диспут з учнями 11

класу на тему «Згубний вплив алкоголю, тютюну та снюс на організм людини». Мета – ознайомити учнів зі згубним фізіологічним впливом алкоголю, тютюну та снюс на організм людини та небезпечними наслідками, які викликає  їх вживання. Особливу увагу вчителька  приділила  бесіді про «ні­котинові цукерки» - снюс, які зараз дуже популярні серед підлітків.

     Учні встановили  причинно-наслідкові зв’язки між складом, будовою, властивостями та застосуванням снюс; висловили судження про згубну дію цієї токсичної речовини на здоров’я  людини. Наприкінці заняття були  зроблені висновки про необхідність ведення здорового способу життя і наголошено про власну відповідальність за своє здоров’я.

   

 

Вчитель хімії                               Ю. С. Бурлачук

 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 190 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]