Главная » 2023 » Листопад » 16 » «Толерантність – норма сучасного життя»
19:47
«Толерантність – норма сучасного життя»

Тиждень толерантності «Толерантність – норма сучасного життя»

Міжнародній День Толерантності відзначається 16 листопада в усіх країнах світу. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО, проголошеному в Декларації принципів терпимості. У цій декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхньої віри, етнічної належності чи кольору шкіри.

 З метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, пропаганди принципів терпимості в усіх учасників навчально-виховного процесу, визначити значимість толерантності в людських стосунках, сприяння гуманізації стосунків між учнями та формування позитивних навичок співіснування у колективі, виховання чуйного ставлення до людей з 13 по 16 листопада 2023 року у Костянтинівському  ЗЗСО № 16 відбулися заходи під гаслом «Толерантність – норма сучасного життя».

 Учні  1-4  класів брали участь у  годинах спілкування «Сонце всім однаково сяє!»

Учні 5-6 класів перевірили свої знання у онлайн вікторинах «Подорож країною толерантності»

Учні 7-11 класів зробили на Падлет дошці ланцюжок толерантності «Бути толерантним – це…»

Толерантність – це термін, який означає, що ви сприймаєте думки інших, навіть якщо ви не погоджуєтесь. Це мистецтво жити у світі різних людей та ідей, виявляти свою точку зору, але при цьому адекватно сприймати думки інших людей, не порушуючи їх права та свободу.  Водночас  толерантність – це не якісь вчинки, поблажливість чи потурання, це – здатність сприймати без агресії інший спосіб життя, поведінку, інші погляди шляхом встановлення довірливих взаємовідносин, співпраці та компромісу.

Проведені заходи дали можливість ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ!

Педагог –організатор  Тетяна МОРОЗОВА

https://ru.padlet.com/tatianamorozova1974/padlet-eqi8dl38dynuigqb

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 33 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]