Главная » 2023 » Листопад » 16 » «Толерантність врятує світ»
19:39
«Толерантність врятує світ»

        Щороку 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності.  Саме цього дня 1995 року на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО було одностайно прийнято Декларацію принципів толерантності, в якій зазначено: «Толерантність – означає повагу, сприйняття та розуміння різних культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті і переконань. Толерантність – це те, що уможливлює досягнення миру, сприяє переходу від культури війни до культури миру».

        В рамках проведення Тижня толерантності з нагоди Всесвітнього Дня толерантності, в Костянтинівському ЗЗСО  І - ІІІ ступенів №16  практичним психологом були проведені тематичні заняття «Толерантність врятує світ». 7А, 7Б, 8А, 8Б, 9Б класи.

        В учнів формувалось чітке уявлення про толерантність; розвивались навички спілкування з іншими людьми, взаємодії з ними на основі співчуття, співрозуміння, доброзичливості.

        На занятті учні обговорили квітку толерантності, визначили риси толерантної та інтолерантної людини, виконали вправу  "Асоціативний ряд до слова "Толерантність"" та наприкінці заняття зробили завдання «Риси толерантної людини».

 

         

Практичний психолог        С. І. Халіна

                                                                                                

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 31 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]