Главная » 2021 » Грудень » 2 » Торгівля людьми – прояв сучасного рабства
20:42
Торгівля людьми – прояв сучасного рабства

        Міжнародний день боротьби за скасування рабства відзначається щорічно 2 грудня, відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/317(IV). Дата обрана не випадково, саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми й з експлуатацією проституції третіми особами.

        Метою заходу було інформування про сучасні прояви торгівлі людьми, підвищити рівень поінформованості та усвідомлення здобувачами освіти гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомити з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.

     Під час заходу прийшли до висновку, що рабство може здатися застарілим поняттям, адже в більшості колоній воно було скасовано ще в XIX столітті. Однак вважати, що рабство в сучасному світі повністю викоренено, буде помилкою. З’ясували , що існують сучасні форми рабства, такі як сексуальна експлуатація, торгівля людьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке вербування дітей для використання у збройних конфліктах, передача вдів у спадок та боргова кабала.

   Під час заходу був запропонований плейлист з переліком фільмів, присвячених даній проблемі: «Запобігання торгівлі людьми та експлуатація дітей», «Скажи «Стоп» торгівцям людьми», «Жертва», «Якщо я не повернуся», «Домашнє насильство».

У ході заходу учні  склали поради   «Як поїхати на заробіток до іншого міста або країни», «Що робити, якщо ти попав у рабство».

 

Класний керівник 11-А класу    Олена Мирошниченко

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Новини школи | Просмотров: 121 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]