Главная » 2023 » Грудень » 14 » «Трагедія Чорнобиля»
17:17
«Трагедія Чорнобиля»

«Я сподіваюся, що люди, які жертвують кошти на подолання наслідків аварії, не забудуть і про людський бік Чорнобиля» Кофі Аннан

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Ця пам'ятна дата була затверджена указом президента України 10 листопада 2006 року.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, яких охопив реактор атомної.

Ця біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші.

Фахівці з екологічної просвіти РЛП Клебан Бик  підготували цікаві повідомлення про цю найжахливішу катастрофу в історії людства, звернули увагу на екологічні наслідки які досі унеможливлює проживання на території «зоні відчуження ». Також наголосили, що лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

На жаль, багато  кого  з ліквідаторів вже давно немає.  Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха.  Ще раз всім ліквідаторам щира подяка і шана!

Категория: Новини школи | Просмотров: 49 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]