Главная » 2019 » Вересень » 19 » Тренінг « Стоп булінг»
17:53
Тренінг « Стоп булінг»

19 вересня 2019 року в 2- А класі Костянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №16 в рамках Тижня з протидії булінгу проведено тренінг « Стоп булінг»

Мета заходу: формування нульової толерантності до явища булінгу в суспільстві, розвиток співчутливого ставлення до жертв насильства, навички надання і отримання допомоги

Діти подивилися презентацію « Булінг ( цькування)». З якої взнали, що булінг – це агресивна і вкрай небезпечна поведінка однієї або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом. Ознайомилися з ознаками булінгу: агресія та насильство, завжди є три сторони (агресор, жертва, спостерігачі), негативний вплив на фізичний та психологічний стан учасників. Учні взнали, що коли ти жертва не треба тримати ситуацію булінгу в таємниці , а потрібно довіритися близькій людині (батькам, друзям, учителю, психологу). Усвідомили, що ніхто не має права принижувати та ображати, порушувати особистий простір інших людей , з’ясовувати стосунки кулаками.

Зовсім недавно Верховна Рада України прийняла Закон, яким закріпила поняття боулінгу (цькування) та відповідальність за його вчинення.

Потім діти об’єднались у групи, поспілкувались у колі вибору, пограли у гру «Камінь, ножиці, папір», створили плакати « Стоп булінг», « Ми друзі», «Маю право», «Мені допоможуть» .

За допомогою інтерактивної вправи «Вільний мікрофон» учні підвели підсумок заняття та усвідомили, що булінг - це не круто; зрозуміли, що робити у ситуації булінгу; відмітили, що потрібно поважати один одного, бути толерантними.

Діти утворили ланцюжок дружби .

Учитель: Хрипко Н. К.

Категория: Новини школи | Просмотров: 284 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]