Главная » 2020 » Грудень » 15 » Тренінг «Стоп-Булінг»
21:26
Тренінг «Стоп-Булінг»

Дитячий булінг, хто того не знає…
Сміються всі, а плаче лиш один,
Бо в нього кожен камінець кидає.
Такого не буває і в тварин.
Це дуже підло, хай це кожен знає
І береже для доброти слівце.
Така жорстокість серце роз’їдає
І в першу чергу тих, хто робить це.

                                       Н.Красоткіна

       Усі люди різняться між собою. Одні мають білий колір шкіри, інші – чорний або жовтий. Одні люди високі, інші – невисокі. Одні стрункі, інші – повні. Люди звертають увагу на відмінності, але це не означає, що хтось є кращим за інших. Хоча в історії були випадки, коли люди лише через колір шкіри чи соціальне походження принижували інших людей, вважали їх гіршими за себе.

      Мотивацією до булінгу, або цькування стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника, самоствердження тощо аж до задоволення садистських потреб окремих осіб.

З метою профілактики булінгу, насильства інших проявів жорстокості в учнівському колективі; виховуванням почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивання вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формуванням навики відповідальної та безпечної поведінки,в 4-Б класі Костянтинівського ЗЗСО № 16 пройшов тренінг «Стоп-Булінг».

Під час заходу учні:  більш детально розкрили поняття боулінгу,його наслідки та відповідальність; обговорили та спільно знайшли шляхи виходу з конфліктних ситуацій; склали пам’ятку «Стоп! Булінг!»;виконали вправу

 « Міф чи реальність», пограли в рольову гру; наприкінці прослухали притчу «Скільки важить сніжинка?» та поділилися добрими словами, враженнями.

Відмінності доповнюють і збагачують суспільство. Щоб жити в світі, людям треба навчитися жити, вирішуючи проблеми і завдання на основі взаєморозуміння.

                               Класний керівник 4-Б кл. Хе Ден Сук Степанченко

Категория: Новини школи | Просмотров: 151 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]