Главная » 2019 » Листопад » 7 » « У загадковому світі слова»
20:19
« У загадковому світі слова»

Як нема без зірок небозводу,

Як блакиті без сонця нема,

Так і мови нема без народу,

і народу без мови нема.

В. Забаштанський

9 листопада наша країна відзначає День української писемності та мови. Це свято було започатковано Указом Президента України № 1241/97 від 6 листопада 1997 року.

За православним календарем 9 листопада вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця – послідовника Кирила і Мефодія. Вважається, що Нестор Літописець став прабатьком української писемної мови.

Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури.

В Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

№ 16 з 04.11.19 по 08.11.19. пройшли яскраві та цікаві виховні заходи для здобувачів освіти: в 1-А класі - Квест « У загадковому світі слова» (Губанова С.В.),в 2-А класі - Виготовлення лепбуку «Моя мова» (Хрипко Н.К.), в 3-А класі- Пізнавальна гра «Мовні перлинки для розумної дитинки» (Генатуліна С.О.), в 3-Б класі- Година спілкування «Слово до слова –сложиться мова» (Хе Ден Сук Степанченко),в 4-А класі - Клуб знавців «У світі мудрих прислів’їв» (Жирнова Н.А.) ,в 4-Б класі- «Ігри із скарбниці рідної мови» (Дорохова Т.М.)

Метою цих заходів було поглиблення знань учнів відомостями про рідну мову, показати її красу і багатство; розкриття її необхідності у житті людини; прищеплення бажання вивчати українську мову; виховання любові й поваги до рідного слова; сприяння розвиткові творчих здібностей дітей.

Під час проведення Квесту в 1 класі « У загадковому світі слова» діти в ігровій формі виконували пізнавальні завдання: склади слово, відгадай-ка, послухай та знайди, поясни, розгадай ребус. Також прослухали пісню про українську мову та обмінялися враженнями від почутого. Кінцівкою заходу було малювання Дівчинки -Української мови.

Діти з задоволенням та цікавістю виконували завдання,відповідали українською мовою, підспівували під час прослуховування пісні.

Мова — це безперервний процес пізнання світу, його освоєння людиною. Мова є засобом спілкування між людьми, передання власного досвіду іншим і збагачення досвідом інших.

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

Класний керівник 1-А класу Губанова С.В.

Категория: Новини школи | Просмотров: 218 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]