Главная » 2021 » Листопад » 17 » « Україна – багатонаціональна країна»
23:29
« Україна – багатонаціональна країна»

Міжнародний день толерантності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі.

Світ навколо нас — багатогранний. І навіть наймолодші учні мають це розуміти. Адже в школі можуть навчатися діти з особливими освітніми потребами, з інших країн чи національних меншин. І створити приязне навчальне середовище дуже важливо, бо кожна дитина хоче почуватися прийнятою, включеною в групу. Отож, як навчити толерантності найменших?

Саме з цією  метою - розкрити поняття “толерантність”, виховати спостережливість, уважність до інших людей, здатність бачити і розуміти відмінність іншої  людини від себе,  встановлювати стосунки на доброзичливій основі, чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість ,під час онлайн  уроку «Мистецтва» у 4 -А класі за темою « Україна – багатонаціональна країна» з учнями були обговорені такі питання як:  «Чи в світі бувають «однакові» люди?»,  «Чим ми схожі між собою, а чим відрізняємося?», «Толерантність це-…», «Як в різних країнах розуміють толерантність», «Пелюстки квітки толерантності». Діти усі разом визначилися із девізом дня: « Ми – різні, в цьому наше багатство. Ми разом – в цьому наша сила.»

Сподіваюся, що такі моменти під час уроку мистецтва залишать  слід у душі дітей, допоможуть їм зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотримання рівноправності врятують світ! Важливий навіть маленький крок у цьому напрямку!

Якщо кожен один до одного буде толерантним, то разом ми зробимо толерантним наш світ!

                                     Вчитель мистецтва Морозова Тетяна Володимирівна

Категория: Новини школи | Просмотров: 110 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]