Главная » 2023 » Жовтень » 15 » Україна починається з тебе
11:03
Україна починається з тебе

   У Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 Костянтинівської міської ради Донецької області для здобувачів освіти пройшов тиждень історії з 09.10.2023-13.10.2023 рр.

         У зв’язку з широкомасштабним наступом військ російської федерації епіграфом нашого тижня обрано цитату В. Чорновола :« Україна починається з тебе. Адже знання історії – це не лише про минуле , а й важливий етап у формуванні майбутнього : окремої людини та великої держави.»

        Одним із завдань сучасної шкільної історичної освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці історії просто неможливо, тому доречно проводити в школі предметні тижні , які являють собою комплекс різноманітних форм позакласної роботи. Проведення Тижня історії – це не тільки розваги для здобувачів освіти, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з учнями.

      Для здобувачів освіти 5-6 класів було проведено віртуальну мандрівку «Сім чудес України».

      Мета заходу : ознайомити з культурною спадщиною українського народу, виховувати патріотичні почуття, гордість за свою країну, розширювати світогляд, знайомлячи з багатовіковою історією та самобутніми культурними пам'ятками України.

       Учні середньої ланки навчання взяли участь у диспуті « 24 лютого 2022 рік- Війна, що змінила кожного», 24 лютого 2022 року назавжди розділило життя українців на до та після. О четвертій ранку російські війська здійснили масовану повітряну атаку по всій території України та почали повномасштабний воєнний наступ. За вісім років терору Донбасу та окупації Криму людоїдський апетит країни – агресора  зріс. Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. Російська держава й ідеологія рашизму офіційно заперечують існування українців як окремої нації, а ті, хто не погоджуються з цим, підлягають фізичному знищенню.

      Для учнів 9-10 класів була підготовлена презентація  до дня утворення  УПА - 14 жовтня 1942 року, «УПА…боротьба ще незавершена»

      11 клас розпочав підготовку до НМТ з історії України, розібрали програму ЗНО, сайти та платформи для підготовки до НМТ, дати, події, історичних постатей та архітектуру.

Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі. Тож наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів.

Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

Вчителька історії Ірина СТАРОДУБЦЕВА

Категория: Новини школи | Просмотров: 32 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]