Главная » 2019 » Листопад » 6 » Українська писемність: від витоків до сучасності
09:17
Українська писемність: від витоків до сучасності

О мово солов’їна. калинова!

Яких іще нам слів дібрати?

Джерельна, чиста, світанкова -

Тебе ми вічно будем шанувати.

У рамках Тижня української писемності та мови у шкільної бібліотеці розгорнута книжкова виставка « Українська писемність: від витоків до сучасності».

Зав.шк.бібліотекою Гецман Г.І. 5 листопада 2019р.провела бесіду біля виставці з учнями

4А класу.

Мета: виховувати любов до рідної мови; прищеплювати і розвивати почуття патріотизму, національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей національний скарб;викликати бажання вивчати українську мову, милуватися її красою.

Вона розповіла про те, що мова – одне із багатьох див, створених людьми. Мова віддзеркалює душу народу, його історію. Земля українська стародавня, така ж дав­ня і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови — 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи роз­квіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, пере­казах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Весь світ віддає шану великим володарям українського слова — Т. Шевченкові та Франкові, Ле­сі Українці та Коцюбинському, Нечуєві-Левицькому та Сковороді, Котляревському та багатьом іншим майстрам слова, що довели милозвучність та багат­ство мови, щоб передати прийдешнім поколінням цей дорогоцінний скарб, гідну покоління спад­щину, котру треба примножувати та оберігати.

Учням було запропоновано погортати сторінки книг, які знаходяться на виставці.

Є.А.Єрмоленко« Словник труднощів української мови», М.Я.Плющ « Довідник: Українська мова», РусанівськийВ.М. « Культура української мови», П.В. Мовчун

« Правопис і будова слів» та інші книги.

Закінчилась бесіда підсумком, якщо відібрати мову - то народ уже більше не створить її, нову батьківщину навіть можна створити, а мову — ніколи; вимерла мова в устах народу — вимре і народ.

Зав.шк.бібліотекою ЗЗСО№16 Гецман Г.І.

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Новини школи | Просмотров: 300 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]