Главная » 2021 » Грудень » 5 » Українські волонтери, відважні та дивовижні
21:51
Українські волонтери, відважні та дивовижні

Волонтерство - це розмір твоєї душі,

це відчуття, коли віддаєш щось своє,

 власне і радий поділитися тим…

    У всьому світі 5 грудня відзначають Міжнародний День волонтера. Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

    Міжнародний день волонтера – свято кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання. 

    У Костянтинівському ЗЗСО № 16 протягом тижня було проведено низку заходів до цього дня. Метою яких було : познайомити учнів з поняттям  «волонтер», принципами роботи волонтерів, девізом,гімном; створити умови для виховання    небайдужого  ставлення  до  людей, які  потребують  допомоги,  стимулювати пізнавальний  інтерес  до основ моральної  культури; розвивати  в здобувачів освіти  загальнолюдські  чесноти .

    Під час заходу  «Українські волонтери, відважні й дивовижні» в 3-А класі діти з’ясували значення слова «волонтер» та « волонтерський рух», познайомилися з видатними волонтерами світу, різноманітними емблемами волонтерського руху, принципами діяльності, видами діяльності, віковими категоріями, створили свою емблему. Переглянули мотивуюче відео та поміркували « Як Я можу допомогти іншим!», пройшли тест «Моя  Доброта». Також прийняли активну участь в акції « Ми волонтери».

   Ми впевнені, доки в наших серцях є місце для допомоги, чуйності, доброти та співчуття, Україна житиме і процвітатиме. Нехай  благі справи повертаються  тим самим добром!

 

                                         Вчитель початкових класів Світлана Губанова

Просмотров: 102 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]