Главная » 2023 » Листопад » 13 » Урок-гра «В країні Доброзичливості»
20:14
Урок-гра «В країні Доброзичливості»

                                                               Не залежить доброта від зросту,

                                                              Не залежить доброта від віку.

                                                             Доброта з роками не старіє,

                                                            Доброта, як сонце, гріє.

     Дуже доброю традицією для багатьох країн стало щорічне святкування 13 листопада Всесвітнього дня Доброти. Відзначати це свято запропонували учасники волонтерського руху «За доброту», що виник у Японії у 1997 році. Всесвітній день Доброти, на думку засновників свята, - це можливість нагадати людям про важливість прояву людяності і взаємодопомоги у повсякденному житті.

     В цей день в 2-А класі Костянтинівського закладу загальної середньої освіти №16 був проведений урок-гра «В країні доброзичливості».

     Мета. Формувати розуміння поняття «доброта»; усвідомлення того, що кожна людина приходить у цей світ, щоб творити добро. Розвивати вміння своїми добрими вчинками прокладати шлях до людських душ. Виховувати людяність, милосердя, щирість, прагнення повсякчас робити добрі вчинки і вміти протистояти злу.

     Феї доброти запросили другокласників у країну Доброзичливості. Діти дізналися, що доброта – це стан, який виражається в турботі до людей, тварин і світу в цілому. Учні добирали асоціації до слова ДОБРОТА, збирали прислів'я за його початком і кінцем, доповнювали вірші потрібними словами ввічливості. Цікавою і пізнавальною була гра «Казкова скриня». Малеча мала здогадатися якому казковому герою належить предмет зі скрині і яку добру справу він зробив. Розібратися в загальнолюдських правилах суспільного життя допомогла вправа «Так чи Ні». Наприкінці уроку школярі зібрали «рюкзачок чеснот». Зі словничка вибирали слова-назви людських чеснот, близьких до слова ДОБРО і складали їх в рюкзак, щоб узяти із собою. А слова, які характеризують негативні риси людини, відправляли у контейнер для сміття. В подарунок від Фей діти отримали «Пам'ятку добрих і корисних справ» та закладинки-чарослова.

     Творити добрі справи неймовірно просто! Добро не вимірюється грошима, не вимагає багато часу і сил. Головне – почати. Творіть добро  і скрізь, де б ви не були, пам'ятайте про те, що добро повертається добром!

                                                                                   Класна керівниця О.А. Шевченко

Категория: Новини школи | Просмотров: 38 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]