Главная » 2019 » Листопад » 25 » Урок "Захист прав дитини в умовах збройного конфлікту на Сході України"
15:51
Урок "Захист прав дитини в умовах збройного конфлікту на Сході України"

Захист прав людини в умовах збройного конфлікту – тема, на жаль, надзвичайно актуальна в Україні. Щоденно під час збройних конфліктів гинуть та отримують поранення тисячі цивільних осіб. Більшу половину цих жертв, як не прикро, становлять діти
В рамках проекту «Захист прав дитини в умовах збройного конфлікту на Сході України», в Костянтинівському  ЗЗСО № 16 були проведений  урок для учнів 7 - 11  з теми  «Захист дітей в умовах збройного конфлікту». 
Актуальність теми зумовлена тим, що діти, залишаючись особливо вразливою категорією населення, незважаючи на зусилля більшості держав світу, залишаються основними суб’єктами-об’єктами системної дискримінації, яка особливо посилюється в умовах кризових ситуацій, зокрема, під час збройних конфліктів.
Учні ознайомилися з правовими документами  Женевських  конвенцій , які приділяють увагу захисту жертв  міжнародних збройних конфліктів , особливо – дітей та . Розібрали відповідні статті Конвенції ООН про права дитини та  Конфекції про заборону та негайні захоли щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці. Обговорили   основні напрями Міжнародного гуманітарного права. 
Особливу уваги приділили мінній безпеці. Пригадали, що повинні,  та що заборонено  робити цивільному населенню  при виявленні мін, боєприпасів та саморобних вибухових пристроїв. 
Підсумовуючи, можна зробити висновок, що і зараз актуальною залишається потреба у вдосконаленні норм міжнародного гуманітарного права щодо захисту неповнолітніх у збройних конфліктах, що заповнило б такі прогалини.

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 258 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]