Главная » 2021 » Жовтень » 13 » Уроки звитяги "Слава героям України"
08:44
Уроки звитяги "Слава героям України"

14 жовтня Україна вшановує захисників, тому напередодні Дня захисника та захисниць України згідно Регіонального плану заходів з підготовки та проведення Дня захисника та захисниць України, рекомендацій  МОН спільно з Міністерством у справах ветеранів України в Костянтинівському ЗЗСО № 16  для учнів  1-11 класах  були проведені Уроки звитяги, присвячені відомим постатям та героїзму борців за незалежність України у ХХ та ХХІ століттях на такі теми: «Слава героям України», «Захисники та Захисниці України», «Початки військової справи на українських землях».

Під час Уроків звитяги класні керівники  використовувала матеріали із книги “Воїни і війни України” (Олег Іванюк),  розповідали учням про початки військової справи на українських землях, про відомих постатей періоду Другої світової війни – воїнів УПА, знайомили із виставкою постерів, плакатів та банерів «Воїн», малювали листівки з побажаннями, відвідали віртуальну виставку «Українське військо: 1917–1921», переглянули відеоролики про захисників України, вшанували пам'ять випускника ЗЗСО № 16, героя АТО Пономарьова Олександра хвилиною мовчання.

Вчителі під час уроку наголосили, що відзначення Дня захисника України припадає на святкування Дня українського козацтва, яке збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Козаки вважали Богоматір своєю заступницею й захисницею від ворога. Козак в українській культурі – звитяжний воїн, котрий служить своїй Батьківщині, боронить віру, гідність та звичаї всього українського народу.

Патріотизм, мужність і стійкість, бойове братерство — це провідні риси нинішніх захисників України. Доблесть та відвага кожного із них у майбутньому стане правдивим документом епохи боротьби за свободу та незалежність України, вагомим здобутком утвердження єдності українського суспільства, національної гідності та самоповаги.

                                                                 

 

Вчитель української мови та літератури                  Юлія  ШИМАНСЬКА  

Категория: Новини школи | Просмотров: 122 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]