Главная » 2021 » Березень » 11 » «Величне слово Кобзаря»
08:23
«Величне слово Кобзаря»

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас новим , неповторним, все людство відзначає день народження Т.Г. Шевченка.

 9березня 2021 року з учнями 3А класу  у шкільний бібліотеці відбулась виховна година

« Величне слово Кобзаря».

Мета заходу: виховувати шанобливе ставлення до творчої спадщини Кобзаря, розширювати й поглиблювати знання про  життевий  і творчий шлях поета,  виховувати любов до поезії, живопису, формувати загальнокультурну, соціальну компетентність.

Бібліотекар школи Гецман Г.І. оформила  ілюстративну виставку « Т.Г. Шевченко  - художник» та викладку книжок з творами Кобзаря. Відомо: Україна – це Шевченко, Шевченко –це Україна.  Учні з увагою розглядали матеріали з виставки, гортали сторінки книжок з творами поета. Він не тільки геніальний поет, а й талановитий художник Під час спілкування діти дізнались про те , що дослідники спадщини Кобзаря встановили що поетичних творів Шевченка до нас дійшло понад 240, а  мистецких - майже 1200. Серед книжок для огляду була книга-альбом з малюнками художника та книга з рукописними віршами поета.  Також за допомогою Інтернет подивились відео   «Т.Г. Шевченко – велика і невмируща слава українського народу» і  слайдову презентацію « Дитячи роки Т.Г. Шевченка».

Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Кобзаря оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

 

Зав.шк.бібліотекою ЗЗСО №16     Гецман Г.І.

Категория: Новини школи | Просмотров: 142 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]