Главная » 2023 » Жовтень » 15 » Вибір професії – крок до життєвого успіху
11:10
Вибір професії – крок до життєвого успіху

Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить та приносить радість – одна з умов відчуття життєвої повноцінності. В цій ситуації актуально і гостро постає проблема конкретної допомоги молоді в професійному самовизначенні засобами професійної орієнтації. Отже, щоб допомогти учням зробити правильний вибір, 13 жовтня 2023 року у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 16 відбувся захід- тренінг «Вибір професії – крок до життєвого успіху» для учнів 11 класу.

Мета заходу: привернути увагу учнів до важливого вибору в житті людини - вибору професії; сформувати в них свідоме й відповідальне ставлення до цього вибору; обговорити типові помилки при виборі професії та їхні наслідки; ознайомити з факторами, через які приваблює та чи інша професія; навчити правильно будувати особисті професійні плани на теренах нашої держави.

Під час тренінгу обговорили, що необхідно у першу чергу, щоб отримати професію, на що ми сподіваємось, отримуючи професію, визначили, хто і що впливають на вибір професії, визначили типові помилки при виборі професії. Учні мали нагоду пройти індивідуальну діагностику  «Тест на профорієнтацію», який орієнтований на пізнання  інтересів та здібностей важливих для вибору професії.

Отже, вибір професії – важливий крок, від якого залежить наша доля. Сподіваємося, що наші випускники будуть відповідально ставитися до обраного шляху, бо вибір професій – крок до життєвого успіху та запорука майбутнього добробуту.

Класний керівник 11 класу      Ольга КЛИМОВА

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 37 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]