Главная » 2019 » Вересень » 6 » «Вічна пам’ять! Вічна слава!»
09:16
«Вічна пам’ять! Вічна слава!»

6 вересня наше місто відзначає світлу дату – День визволення м. Костянтинівка від німецько-фашистської окупації. У цей день ми згадуємо трагічні події минулої війни, історію окупації та історію визволення, наші втрати…

В Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 16 пройшла низка заходів під назвою «Вічна пам’ять! Вічна слава!»

Мета: поглибити знання учнів з історії ІІ світової війни; вшанувати пам’ять загиблих визволителів; виховати любов і повагу до історії країни, ветеранів і учасників війни; формувати у дітей почуття гідності, доброти , милосердя.

Ранок 6 вересня розпочався Хвилиною пам’яті . В кожному класному колективі пройшли історичні вісники, на яких згадали про визволителів нашого міста, Героїв Костянтинівки. В єдиній хвилині мовчання вшанували тих, хто ціною свого життя захищав людство від нацизму.

По завершенню вісника, представники кожного класу прийняли участь в акції «Пам’ять подвигу». Учні школи створили букети пам’яті, в яких кожна квітка – це символ людської сили, мужності та відваги. Після цього відбулася урочиста хода в мікрорайоні школи з покладанням квітів біля меморіальної дошки О.Пономарьова, стели імені М.Носулі та пам’ятника Невідомого солдату.

Наш обов’язок – бути гідними їхнього подвигу. Усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній та вільній українській землі.

Пам’ятаймо їх – тих, хто боровся проти нацизму, тих, хто приніс визволення нашому краю, тих, хто визволяв Україну… Живих і мертвих…

Категория: Новини школи | Просмотров: 215 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]