Главная » 2021 » Лютий » 15 » Вічний біль – Афганістан
20:27
Вічний біль – Афганістан

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав .

У вересні 1945 року закінчилась найжорстокіша у світі Друга Світова війна. Після неї  війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат.

 15 лютого 2021 року в Костянтинівському ЗЗСО № 16  відбувся позашкільний захід -  День пам’яті воїнів – афганців.  На ньому були присутні  школяри 4 та 6 класів,  вчителі.

Підготували  вшанування  учні  8-А класу – Гічкіна Марія, Кирилова Олеся, Тарасюк Валерія, Пронь Аліна, Павловський Кирило та Ткаченко Артем.  Діти  провели екскурс в не таку вже й далеку історію й ознайомили з передумовами афганської  війни .  Ведучі розповіли присутнім про афганців – земляків, які назавжди пішли з життя під час боїв.  Всі учасники переглянули страшні кадри цієї трагедії , запалювали свічку пам`яті та вшановували загиблих хвилиною мовчання.

    Лейтмотивом заходу стала думка: війна – це безумство, це невиправдана жорстокість, це найстрашніше і найбезглуздіше, що тільки є у світі. Дорогою ціною розплачувалися за все наші юнаки - життям. Солдати гинули. І кожна смерть була страшною, бо безжально уривала життя у вісімнадцять, коли небо таке високе, коли промені такі сонячні, коли почуття такі ніжні й життя тільки починається…                                                                                 

    Давайте ж і надалі будемо пам’ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досіУ спогадах,  снах, думках… Вони на це заслуговують!

Тож нехай кожен день приносить їм спокій і благополуччя, щастя і достаток, наснагу і здоров’я. Щоб ніколи на нашій землі не було війни. Нехай  щасливо росте майбутнє покоління українців!

                                                                                 Педагог-організатор

                                                                       Морозова Тетяна Володимирівна

Категория: Новини школи | Просмотров: 139 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]