Главная » 2021 » Квітень » 26 » Війна за незалежність
11:27
Війна за незалежність

У квітні відзначається низка важливих історичних та державотворчих дат. Однією із найважливіших є День початку антитерористичної операції на Сході України. У рамках уроку звитяги 26 квітня 2021 року в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 пройшов онлайн - урок   для здобувачів освіти 11 класу «Війна за незалежність».

Понад 7 років триває російсько-українська війна. За оцінками Організації Об’єднаних Націй, вона є одним із найсмертоносніших конфліктів у Європі з часів Другої світової війни. Жертвами російської агресії в Україні стали більше 40 тисяч осіб. Розпочавши збройну агресію проти України, Російська Федерація порушила норми та принципи міжнародного права, двосторонні та багатосторонні угоди. Вона окупувала Автономну Республіку Крим і Севастополь, окупувала окремі райони Донецької та Луганської областей. Ці дії є тяжким злочином проти миру та безпеки людства.

Учні переглянули цикл документального фільму «Війна за незалежність»  і дали власне судження  щодо подій на Сході України, розібрали  поняття: «збройне вторгнення», « агресія», « антитерористична операція», «лінія зіткнення», «анексія», «окупація» , обговорили Указ «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України» . Згідно цього наказу   ввійшло в дію рішення РНБО про початок Антитерористичної операції із залученням Збройних Сил України. З цього дня на Донбасі розпочалась активна фаза АТО.

Оголошення про початок антитерористичної операції стало першим кроком української влади до захисту суверенних кордонів України та протистояння бойовикам і окупаційним військам на Сході. Саме квітневі події стали точкою відліку загальної боротьби в російсько-українській війні.

«Любіть Україну!» - так я завершила     свій урок   словами поета Володимира Сосюри ,  який народився і виріс на Донбасі.

Вчителька історії  Стародубцева І.В.

Категория: Новини школи | Просмотров: 160 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]