Главная » 2019 » Жовтень » 25 » Віртуальна подорож до Національного музею історії України у Другій світовій війні
09:45
Віртуальна подорож до Національного музею історії України у Другій світовій війні

75 років... Швидко, мов струмки води, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє пам’ять тих літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас у залах музеїв, із сторінок книг, її мужню та величну, надійно оберігає народ, передаючи, як святиню, у спадщину поколінням.
Сьогодні, для сучасного покоління, - це не тільки пам'ять, а гордість за людей своєї землі, які відстояли її незалежність і волю. 
24 жовтня 2019 року в Костянтинівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 16 для учнів 5-х класів пройшов тематичний вісник у формі віртуальної подорожі до Національного музею історії України у Другій світовій війні. Мета заходу: ознайомити учнів з трагічними сторінками Другої світової війни; показати, наскільки важливо сьогодні пам’ятати уроки історії та подвиги наших дідів і прадідів; виховувати в учнів почуття патріотизму, гордості за людей своєї землі, які відстояли її незалежність і волю; спонукати учнів сприймати уроки минулого серцем, щоб пам’ятати вічно, якою ціною здобуто перемогу в цій війні.
Напередодні 75-ї річниці з Дня визволення України від нацистських загарбників класний керівник 5-А класу Шиманська Ю.Ю. та педагог-організатор, заступник директора з НВР Тесленок І. В. відвідали в м. Київ Національний музей історії України у Другій світовій війні. Вчителі настільки були вражені від побаченого, що вирішили здійснити подорож учнів, щоб вони змогли хоч і віртуально, але побачити ті події, які відбувались під час війни. 
Під час подорожі Тесленок І. В. розповіла та показала учням музей, який має розкішну колекцію експонатів – близько 400 тисяч. Зібрання зосереджені в 16 залах загальною площею 5 тисяч квадратних метрів. Тут виставлено більше 17 000 предметів, при цьому акцент зроблено на символіку та образи, що сприймаються на рівні почуттів. Піднімаючись від одного поверху до іншого, відвідувачі начебто переживають усі етапи війни. Експонати лише доповнюють ретельно продуману концепцію всього комплексу. Старі фотографії, військові мундири, справжні листи, зброя – усе це створює дуже потужний емоційний вплив на будь-якого туриста.
Важливо, що в музейних залах розміщено експозиції, присвячені не тільки Другій світовій війні. Показовою є виставка «На чужих війнах». Вона розповідає, як Радянський Союз, до складу якого входила і Україна, брав участь у війнах за своїми межами, зокрема у Афганістані.
Під час цієї подорожі було видно, що учні були дуже вражені від побаченого та почутого. Очі були наповнені сльозами, бо їх маленькі серця відчули ту біль, яка ніколи не згасне.
Ми – єдина країна! Попри всі негаразди, ми прагнемо одного – спокою, миру та чистого блакитного неба над головою.

Класний керівник 5-а класу   Шиманська Ю.Ю 

Категория: Новини школи | Просмотров: 261 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]