Главная » 2020 » Травень » 14 » Вітаємо Європу з її Днем!
10:45
Вітаємо Європу з її Днем!

         Щорічно в Україні з 2003 року в третю суботу травня  відзначають День Європи. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників. Наша Батьківщина  – це частина Європи(історично, географічно, культурно  та ціннісно).  Саме тому для учнів Костянтинівського ЗЗСО№16 щорічно  проводяться напередодні цього свята  різноманітні заходи,присвячені Дню Європи.

         Цього року,не дивлячись на карантин та на навчання дітей у дистанційному режимі,  учителі провели для учнів наступні уроки, на яких знайомили учнів із країнами Євросоюзу, їх традиціями та звичаями, письменниками європейських країн: онлайн вікторина “Мандруємо країнами Європи” була проведена у 7-А класі, у 5-х класах пройшов урок  зарубіжної літератури “Творчість дитячих письменників Європи”, у 4-А класі проведено урок Я у світі з теми  «Європейський Союз - співтовариство народів Європи.  Подорожуємо країнами Євросоюзу», у 6-Б було проведено урок англійської мови  “Велика Британія: історія та традиції “, учні 1-А класу взяли участь у  конкурсі малюнків «Земля моєї мрії», у 10-А класі відбулась година спілкування «Поважаємо  європейські цінності – будуємо  сучасну Україну!», для учнів 11-А класу проведено інформдайджест “Україна та ЄС”.

         Мета заходів:

 формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України,  ознайомлення  учнів  з європейськими цінностями та традиціями, культурою, літературою , популяризація загального європейського культурного надбання серед учнів.

          Під чаи зазначених уроків діти не лише опановували новий та цікавий матеріал, а й  мандрували онлайн країнами Європи, знайомилися з культурними надбаннями європейських країн, пізнавали їх географію, літературу, традиції, звичаї, мову.

            Діти прийшли до висновку, до Україна має багато спільного із Європою, тому День Європи –також і наше свято. Тож святкуймо разом день Європи цього року 16 травня!

                                                     Педагог – організатор   Шарніло В.А.

Просмотров: 200 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]