Главная » 2019 » Вересень » 30 » Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція «Бібліотеки повні людей! »
20:09
Всеукраїнська інформаційно-просвітницька акція «Бібліотеки повні людей! »

30-го вересня 2019року у Всеукраїнський день бібліотек з учнями 4Акласу було проведено бібліотечна зустріч « Шкільна бібліотека й інтерес до навчання »

Мета : залучення учнів до читання літератури як невичерпних джерел знань,

Зав.шкільною бібліотекою Гецман Г.І. розповіла учням,що читання – найважливіша сфера духовного життя, тому важливо у молодших учнів розвивати уміння самостійно і змістовно проводити дозвілля за допомогою книги ,що саме у шкільній бібліотеці дитина вперше в житті зустрічається з новою для неї установою, в якій існують свої закони, поняття,типи поведінки. Переступаючи поріг бібліотеки, дитина змінює свій соціальний статус учня на статус читача. Книга в усі часи була, є й буде духовним скарбом нації, джерелом її немеркнучої історії. Саме із книг ми черпаємо наснагу до життя, творчості, праці, навчання.

На всіх етапах історичного розвитку нашому суспільству було притаманне прагнення до знань, високої духовності і це прагнення реалізовувалось через книгу.

Скарбницею духовних багатств людства, однією з найміцніших ланок , що поєднує минуле, сучасне і майбутнє, є книга. Важко переоцінити її значення для людства. Спочатку рукописна, а потім друкована, вона була є і залишається невичерпним джерелом знань.

З книг діти черпають інформацію про оточуючий їх світ, всесвіт, уявлення про добро і зло, про правила поведінки в соціумі, тобто книга має великий виховний вплив на формування духовної культури особистості. Під час зустрічі учні гортали сторінки різноманітних книг, ставили багато питань про книгу, про письменників, як книга приходить до бібліотеки, де народжуються книги та багато інших питань.

Закінчилась зустріч читанням цитати В.Сухомлинського «Людина, для якої книжка вже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збідненою, спустошеною.»

Категория: Новини школи | Просмотров: 244 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]