Главная » 2021 » Вересень » 16 » Всеукраїнський олімпійський урок
11:31
Всеукраїнський олімпійський урок

Та ким поставлений рекорд,

Кому б не сяяли медалі,

Хто б не стояв на п’єдесталі, –

Перемагаєш ти, о Спорт!

 

   Всеукраїнський олімпійський урок проводиться за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства освіти і науки України щороку один раз на рік, як правило, напередодні Дня фізичної культури і спорту.

    В Костянтинівському ЗЗСО № 16 він пройшов 16 вересня 2021 року та мав за мету: сформувати свідомість учнів щодо корисності та необхідності занять фізичною культурою і спортом; збагатити знання учнів стосовно олімпійських видів спорту, історії Олімпійських ігор, видатних спортсменів; сформувати уявлення учнів про олімпійський рух у світі та, зокрема, в Україні;  сприяти вихованню почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів, які гідно представляють нашу державу на міжнародних змаганнях найвищих рівнів.

     При проведенні Всеукраїнського олімпійського уроку  учні початкових класів познайомилися та згадали цікаву історію виникнення олімпійських ігор, символіку, талісмани, олімпійські види спорту, імена українських спортсменів, переможців Олімпійських та Паралімпійських ігор 2021 року. 

 З’ясували ,що для кожного спортсмена вершиною емоційного напруження і гордості є мить, коли на честь його держави і особистої перемоги звучить гімн його країни. Гімн держави згуртовує і надихає її спортсменів. А Олімпійський прапор об’єднує країни – учасниці з усіх куточків планети.

Прийшли до висновку, що  у кожного є своя олімпійська сходинка, своя олімпійська висота, і щоб її досягти потрібно мати велике бажання, віру у свої сили і щоденно докладати зусиль для здійснення своєї мрії. 

                                      

                                                                                                  Губанова С.В.

Категория: Новини школи | Просмотров: 116 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]