Главная » 2023 » Вересень » 22 » Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху.
12:34
Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху.

Відомо, що найдорожчий скарб людини — це її власне життя і здоров’я. Незнання або невміння дотримуватися певних Правил поведінки, необережність часто призводять до втрати не тільки здоров’я, а й навіть життя. Таке трапляється з різних причин, але особливо тоді, коли людина потрапляє на вулицю і не дотримується її законів. Дорожній рух — процес руху по дорогах транспортних засобів та учасників дорожнього руху, сукупність суспільних відносин, що виникають у процесі переміщення людей і вантажів за допомогою транспортних засобів.

      З метою профілактики дорожньо-транспортного травматизму , залучення дітей до вивчення і дотримання Правил дорожнього руху та безпечної поведінки на вулицях міста, формування свідомого ставлення до свого життя і здоров'я, в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 Костянтинівської міської ради, в рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього  руху  з 18.09. по 22.09.2023 року  у  5-9 класах були проведені онлайн – заходи.

    Тематичні уроки: «Учасники дорожнього руху та умови безпеки пішоходів», «Знай та розпізнавай дорожні знаки», «Безпека дорожнього руху – це життя!», «Правила дорожнього руху знай і завжди їх пам’ятай»  із використанням  відео презентацій. На уроках діти переглянули  фільм «Дитинству безпечні дороги», були проведені:  вікторина на тему «Основні правила дорожнього руху для пішоходів», інтерактивна вправа на знання дорожніх знаків, конкурс «Виправ помилки»; створена пам’ятка з безпеки дорожнього руху, ознайомилися з історією  розвитку та становлення дорожнього руху, зі статистикою по ДТП в Україні та світі, звернули увагу на безпеку дорожнього руху в умовах воєнного часу.

      Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього  руху допоміг учням розширити знання про причини небезпечних ситуацій на дорогах, поглибити знання з правил дорожнього руху  зі сторони пішохода, а також зі сторони водія , закріпити знання про безпеку руху велосипедиста, як основного виду транспорту підлітків; продовжити формування уяви учнів про безпеку дорожнього руху під час пересування по вулицям та дорогам; закріпити навички виконання основних правил руху з метою попередження  травматизму.

     Тому діти,  бережіть своє життя та здоров’я, неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху, не забувайте про власну безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху! Наше життя та здоров’я – це наша відповідальність!

 

Класний керівник 7-б класу Баруткіна О.В. 

Категория: Новини школи | Просмотров: 42 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]