Главная » 2019 » Грудень » 10 » Всеукраїнський урок «Права людини»
22:47
Всеукраїнський урок «Права людини»

10 грудня в Україні відзначають Міжнародний день прав людини. Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної

Асамблеї ООН. 10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, що проголошує права особистості, цивільні і політичні права і свободи (рівність усіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші). У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн.

До поняття «Права людини» людство прийшло не відразу. Уперше про права особистості заговорили французькі просвітителі Вольтер і Жан-Жак Руссо. Пройшло ще майже два сторіччя, перш ніж людство дозріло до поняття і

прийняття загального кодексу прав людини. Багато країн включають основні положення Декларації в своє базове законодавство і конституції. Україна також слідує цьому принципу.

Чому права людини – це важливо? Які права сьогодні порушуються найчастіше? Що означає «свобода людини»? Чим право людини відрізняється від свободи людини? Чим відрізняються права людини від прав громадянина? Де записані права та свободи громадян України? На це та інші запитання шукали відповіді учні ЗЗСО№16 під час Всеукраїнського уроку «Права людини» з нагоди проголошення «Загальної декларації прав людини».

Мета уроку : поглибити та розширити знання учнів про права людини та громадянина, а також сприяти вихованню правомірної поведінки, виховувати повагу та необхідність дотримання законів, прав та обов’язків.

На сьогодні дуже важливо, щоб кожна людина знала свої права, які визнані державою та суспільством. Права людини не даруються державою, а

належать кожному від народження. Усі права людини – громадянські, політичні, економічні, соціальні – є універсальними, неподільними, взаємозалежними та взаємопов’язаними. Вони є основою людського існування та розвитку.

Учитель української мови та літератури Шарніло В.А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 250 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]