Главная » 2020 » Грудень » 3 » «Всі ми – єдине ціле»
12:04
«Всі ми – єдине ціле»

В Україні і світі 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями. Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства  Відзначення цієї дати – це привід задуматись усім нам над проблемами, з якими щоденно стикаються інваліди, посилити увагу до захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день інвалідів акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

            Так у Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 пройшли заходи, приурочені до відзначення Міжнародного дня інвалідів, метою яких було усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги і милосердя; толерантності, порозуміння, активної соціальної дії, доброчинності; забезпечення потреби  у спілкуванні з хворими однолітками. Авжеж, це не святковий день, це день, який робить наголос – є така категорія населення і нам всім разом жити. Так класний керівник 7-Б класу Курочка Світлана Олександрівна провела годину спілкування зі своїми вихованцями на тему «Всі ми – єдине ціле». Цей захід  сприяв поглибленню обізнаності вихованців щодо проблем людей, які потребують особливої уваги, та формуванню моральних якостей учнів як гідних членів сучасного суспільства. Діти зробили висновок, що толерантність кожного з нас, милосердя та увага допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями.

            Також на інформаційних хвилинках у закладі освіти класні керівники для учнів 1-11 класів   звернули увагу на проблеми людей з обмеженими можливостям, захист їхніх прав, гідності та благополуччя. Нагадали, що поряд  з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Вони погано чують або глухі, мають порушення мовлення або німі, погано бачать або сліпі. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і толерантність.

 

Класний керівник  7-б класу           Курочка С.О. 

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: Новини школи | Просмотров: 139 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]