Главная » 2019 » Вересень » 19 » Всі разом проти булінгу
18:37
Всі разом проти булінгу

Соціальна нестабільність, що склалася у сучасному суспільстві, зумовлює зростання різних відхилень в особистісному розвитку та поведінці підлітків. Це підвищена тривожність, духовна спустошеність, байдужість, цинізм, жорстокість, агресивна поведінка. Особливу увагу привертає проблема насильства в дитячому та підлітковому середовищі, що отримала назву «шкільне цькування», а у міжнародній термінології – булінг.

В рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» та впровадженням медіації   в  Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 16 проходив Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу під хештегом #РазомПротиБулінгу.

З метою ознайомлення учнів із поняттям «булінг», визначення ознак жертв цькувань і методами профілактики виникнення та подолання проявів булінгу класними керівниками були проведені правопросвітницькі заходи (перегляд тематичного відео, години спілкування, тренінги, флешмоби ), спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування нетерпимості до цього явища.

На цих заходах учні вчилися навичкам безпечної поведінки, виходу із складної життєвої ситуації та як не допустити булінгу у середовищі здобувачів освіти.

Тож Тиждень протидії булігу став кроком до розв'язання складної ситуації, яка склалася серед учнів.

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 200 | Добавил: ириска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]