Главная » 2021 » Листопад » 14 » Зайвим тратам скажемо :«Ні!»
14:50
Зайвим тратам скажемо :«Ні!»

Енергозбереження – діяльність  практична,  інформаційна, яка спрямована на раціональне використання та економне  витрачання  первинної  та  перетвореної енергії  і  природних  енергетичних  ресурсів в національному господарстві.

З метою звернення уваги до проблем використання енергії, економії енергоресурсів, охорони навколишнього середовища, залучення здобувачів освіти  до корисної діяльності з питань енерго -  і ресурсозбереження  з 8 по 12 листопада 2021 року проходив тиждень енергозбереження та енергоефективності в Костянтинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №16 під гаслом:  «Зайвим витратам скажемо :«Ні!»

Упродовж тижня проведено комплекс заходів, спрямованих на популяризацію та пропаганду економічних, екологічних та соціальних переваг енергозбереження та забезпечення виховання у здобувачів освіти ощадливого ставлення до використання паливно-енергетичних ресурсів.Відкрився тиждень енергозбереження дистанційно. Для всіх здобувачів освіти навчального закладу  класними керівниками було проведено виховні години з теми: "Енергозбереження - проблема сучасності».Діти 5 і 6  класів  прослухали бесіду "Правила економного споживання електроенергії"  та разом із класними керівниками склали пам`ятку «Енергозбереження в наших руках» . Здобувачі освіти 7-А і 7-Б  класів взяли участь в уроці-практикумі  та склали інформаційний плакат  «15 практичних порад по збереженню електроенергії»,  який  провела вчителька фізики  Кряжева Т.В.  Для  8 класів на уроках фізики було проведено інформаційний квест «Зростай дбайливим та бережливим»,  присвячений проведеному тижню . Для здобувачів освіти 9 класу було проведено тестування «Основи енергозбереження», після якого було обговорення результатів. Здобувач освіти 10 А класу Бондар Олексій самостійно підготував навчальний проєкт ,присвячений тижню енергозбереження «Корисні поради». 11 клас підготував відео  дайджест «10 кроків енергозбереження в побуті».Більшість громадян і дотепер мають досить приблизні уявлення про те, як їх щоденні дії на роботі та вдома впливають на стан навколишнього середовища й використання енергії. Проте в сучасних умовах зростання цін на енергоресурси напрямок зниження енергетичних та фінансових витрат стає одним із головних пріоритетів   у формуванні сучасної екологічної свідомості. Тож приєднуємося до руху енергозбереження, адже це шлях до енергетичної незалежності та розвитку нашої держави!

 

Вчителька фізики    Тетяна КРЯЖЕВА

                

Категория: Новини школи | Просмотров: 130 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]