Главная » 2021 » Січень » 22 » ЖИВИ, УКРАЇНО!
23:05
ЖИВИ, УКРАЇНО!

ЖИВИ, УКРАЇНО!

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.         

Олександр Олесь

 

  22 січня вже традиційно Україна святкує День Соборності України – возз'єднання ЗУНР та УНР, яке відбулось 102 роки тому.

Повертаючись до історії, пригадаємо, що 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в Єдину Україну.

  Головною традицією та символом Дня Соборності є "живий ланцюг". Вперше такий з'явився ще у 1990 році , коли більш як мільйон українців взялись за руки і з'єднали Київ та Львів.

У школах в цей день згадують події 1919 року.  Приємно, що історія України, нашого народу не забувається і передається молодому поколінню. Тому  у цьому році   рій « Хортиця», Костянтинівського ЗЗСО № 16,  прийняв участь у патріотичному флешмобі  « Україна –це ми! » З  гордістю  за свою країну,почуттям поваги до державної символіки , учні  виступили в національних костюмах , з емблемою  рою та символами  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

 Усі діти нашого  рою  впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

                                                                  Педагог-організатор Морозова Т.В.


 

Категория: Новини школи | Просмотров: 152 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]