Главная » 2023 » Серпень » 24 » «Жовто-блакитне серце крокує планетою»
21:39
«Жовто-блакитне серце крокує планетою»

Буває, часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,—
оці степи, це небо, ці ліси,
усе так гарно, чисто, незрадливо,
усе як є — дорога, явори,
усе моє, все зветься — Україна.
Така краса, висока і нетлінна,
що хоч спинись і з Богом говори.

Ліна Костенко

Щороку 24 серпня ми відзначаємо найбільше свято нашої держави – День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події –Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.

Кожний народ, маючи свою історію, має і свої історичні святині – герб, прапор, гімн.

24 серпня 1991 відбулося проголошення Акта про незалежність України, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.

Це свято завжди проходило з особливим розмахом - влаштовувалися військові паради, святкові концерти та фестивалі. Українці - від малого до великого - традиційно одягали на День Незалежності вишиванки або в'язали до одягу стрічки в національних синьо-жовтих кольорах.

Цього року День Незалежності України та День Державного Прапору України ми вдруге зустрічатимемо в умовах війни, коли нашій країні вкотре доводиться відстоювати свою свободу та право на життя.

З метою прилучати учнів до джерел національної історії, культури, сприяти патріотичному вихованню, осмисленню себе, своєї особистості як частини великого українського народу, пробуджувати національну свідомість 24 серпня 2023 року у Костянтинівському ЗЗСО № 16 відбувся флешмоб «Жовто-блакитне серце крокує планетою». Учні усієї школи з любов`ю, шаною та гордістю виготовляли жовто-блакитні серця, знаходячись у різних куточках нашої планети!

На жаль, в умовах війни ми змушені відмовитися від звичного святкування - щоб не наражати на ризик життя, але цей факт не заважає нам, як і торік, вдягнути вишиванки, виконати гімн і разом помолитися про якнайшвидше настання миру в рідній країні!

Педагог-організатор Тетяна МОРОЗОВА

Категория: Новини школи | Просмотров: 49 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]