Главная » 2021 » Лютий » 28 » Зупинимо булінг разом!
22:29
Зупинимо булінг разом!

24 лютого у 5 –А класі Костянтинівського ЗЗСО №16 класною керівницею була проведена година спілкування з елементами тренінгу «Зупинимо булінг разом!»

Багатьом із нас, хоча б раз у житті, доводилося зіткнутися з насильством. Воно могло застосовуватися проти нас самих, ми могли бути свідком, або самі ставали тими, хто ображає. Саме тому необхідно   говорити про насильство та жорстокість, які направлені на одну дитину. Це явище називають булінгом.

Мета заходу: ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки, профілактику насилля в шкільному середовищі.

Під час години спілкування здобувачі освіти  переглянули відеоролик , із якого дізнались більше про булінг  , соціальними ролями у булінгу та стилями їх поведінки,  ознайомились із відповідальністю , яку несуть агресори.  Діти об’єднались у групи та з’ясували  причини поведінки учасників булінгу. Потім вони виконували вправу «Міф чи реальність», опрацювали життєві ситуації дітей, які стали жертвами булінгу, прослухали притчу про сніжинку  . На згадку про  годину спілкування учителька подарувала дітям  буклети.  

Сподіваюсь, що ця інформація буде для здобувачів освіти  корисною, а тема,яку ми  розглядали під час години спілкування, нікого не залишить байдужим та змусить більш толерантно ставитись до оточуючих.

                                                    Класна керівниця 5-А класу Шарніло В.А.

Категория: Новини школи | Просмотров: 139 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]