Главная » 2021 » Грудень » 1 » « Зустріч з книгою, це свято. Читання казки З.Мензатюк « Небилиці про рукавиці»
20:25
« Зустріч з книгою, це свято. Читання казки З.Мензатюк « Небилиці про рукавиці»

Книжка , література  – важливі помічники та співрозмовники для кожної людини,а для дітей особливо. Тому у шкільної бібліотеці ЗЗСО№16 з учнями початкових класів проходять бібліотечні години,на яких діти знайомляться з різної літературою.

Мета бібліотечних годин:   знайомство з різною літературою, виховувати інтерес та  потребу  читання, розвивати зв’язне мовлення, пізнавальні інтереси, мислення учнів; виховувати естетичні почуття, позитивне відношення до героїв творів, виховувати у дітей моральні якості на прикладі  прочитаного тексту; викликати в учнів почуття поваги і любові до книги, прищеплювати знання та вміння бережливого поводження з книжкою.

Збірник «Хрестоматія сучасної дитячої літератури» – результат сил та енергії  багатьох творчих людей, завдяки яким вдалося відновити список авторів, твори яких рекомендовані для читання в початковій школі. Ця книга стала дуже корисною тому, що  в теперішній час  потрібна  важливість популяризації  читання  серед української  молоді і особливо серед дітей.  До цього збірника увійшли саме сучасники – письменники, що живуть зараз,  розказують сучасною мовою про світ, в якому діти живуть сьогодні. Вірші, оповідання та казки сучасних авторів з ілюстраціями сучасних художників розважають і ненав’язливо вчать наймолодших школяриків уважному ставленню до навколишнього, допомагають долати страх, сприяють покращенню пам’яті та розвитку мовлення.  Гортаючи сторінки цієї книги діти зможуть відкрити для себе нових письменників, чиї твори зможуть прочитати на дозвіллі.

 Ця книга  Рекомендовано Міністерством освіти і науки України.
 

 1 грудня 2021р.  учні 3А класу  під час  бібліотечної години прочитали казку сучасної української письменниці Зірки Мензатюк  « Небилиці про рукавиці». Діти  не тільки познайомились з казкою, а і самі спробували скласти  продовження казки, дружно відповідали на різні питання до тексту. Активними під час спілкування були Обухов М., Савчено К., Фридман В.,Угрін Д. , Жабський Є.  Дітям дуже сподобалась казка і вони всі з великим бажанням намалювали малюнки до цього твору.

Зав.шк.бібліотекою ЗЗСО№16 Гецман Г.І.

 

 

 

 

Категория: Новини школи | Просмотров: 143 | Добавил: Irina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]